Sve vesti
11. oktobar 2017

Održan je treći sastanak mladih edukatora u Novom Sadu

U sredu, dana 11.10.2017 godine u Novom Sadu, održan je 3 sastanak vršnjačke edukacije o prevenciji dopinga u sportu. Na sastanku su edukatori upoznali nove edukatore sa listom zabranjenih supstanici kao i sa primerima zloupotrebe istih. Tokom ovog sastanka prezentovan je primer prezentacije o prevenciji dopinga. Sastanaku je prisustvovala Dr Marija Anđelković ADAS savetnik za RTG i TUE koja je ponudila odgovore na pomalo problematična pitanja o dopingu.

Četvri sastanak, vršnjačke edukacije zakazan je za sredinu novembra. Mladi edukatori će do tada napraviti svoju verziju prezentacije uz saradnju starijih edukatora a novu prezentaciju će prezentovati, u svojim verzijama u srednjoj medicinskoj školi "7-april"u Novom Sadu kao i u srednjoj medicinskoj školi "Stevica Jovanović" iz Pančeva.

Ovog vikenda pet novih edukatoria, pod pokroviteljstvom starijih edukatora, dobiće priliku da se okušaju u ulozi čapterona na predstojećem Evropskom prvenstvu u SAMBO-u koje će ovog vikenda biti održano u NS.

Tokom ove posete Novom Sadu odrzana je prezentacija prevencije dopinga u sportu u Judo i Samo savezu. Prezentacij je prisustvovalo 40 takmičara i trenera saveza.
Prijatelji Avanture


ADAS