Sve vesti
11. april 2012

22 april - 26 maj 2012 Antidoping borba Pansporta i ADAS-a

Za svakoga ko se bavi sportom, borba protiv dopinga je esencijalna jer obezbeđuje fer plej i ista pravila igre za sve učesnike. Jednom mesečno u prostorijama Udruženja za medicinu sporta Srbije održavaće se kontinuirana edukacija koju organizuju Pansport i Antidoping agencija republike Srbije. Po prvi put se kod nas organizuje ovakav vid saradnje na obostranu inicijativu i zadovoljstvo.

Promocija antidopinga i sportskog duha je cilj ovog predavanja koje je namenjeno sledbenicima, promoterima i distributerima Pansporta kako bi se jasno napravila granica između suplemenata i doping sredstava. Uspešna suplementacija može biti jedan od odlučujućih faktora u vrhunskom spremanju sportista i zato je nikako usled neznanja ne treba poistovetiti sa upotrebom zabranjenih supstanci. S obzirom da sportisti često traže savet upravo od distributera suplemenata, veoma je važno da oni umeju da ih pravilno usmere i daju tačne informacije a Pansport je definitivni lider u regionu na tom polju.

Po prvi put ovaj skup će se održati baš na dan Beogradskog maratona - 22. aprila, dok će se drugi održati 26. maja 2012. godine. Na seminaru će govoriti predstavnici ADAS-a i direktor Pansporta - Geza Kurai. Teme će biti vezane za aktuelne probleme u dopingu i suplementaciji, sa akcentom na najčešće zablude koje postoje u vezi sa tim kod vrhunskih sportista i rekreativaca.
Prijatelji Avanture


ADAS