Početna strana

Plan akcija za 2021

  • April (sem zadnje nedelje aprila) Gornjačka klisura ferata gornjak – ili uspon na Ježevac- mali Vukan (moguće organizovanje orjentacije)- vrelo Grze
  • Maj- Stolovi- divlji konji u narcisima
  • Jul- vikend – planinarenje/kajak Uvac
  • 26 jul - Ararat
  • Avgust – Maglić – Trzavka – Trnovački Durmitor
  • Septembar – Sićevačka klisura ili klisura reke Gradac
  • 15 oktobar – EBC/Kalapatar
  • Decembar – Jagodnja Šarena bukva – Mačkov kamen


11. decembar 2017

Predavanje mladih edukatora u Pančevu

U petak su predstavnici ADAS prisustvovali predavanju mladih edukatora u Pančevu, u prisustvu gradonačelnika, predstavnika MOS-a, direktorke Medicinske škole i oko 100 đaka.
Klikni za još

4. decembar 2017

Predavanje u OŠ „Svetozar Marković-Toza” u Novom Sadu

Prošlog četvrtka u osnovnoj školi „Svetozar Marković-Toza” u Novom Sadu, mladi edukatori iz Novog Sada Boris i Snežana održali su predavanje o preveniciji i štetnosti dopinga pred 200 učenika osmog razreda ove škole. Prenosimo delić atmosfere sa predavanja. Zbog zainteresovanosti planirano je još jedno predavanje u ovoj školi za učenike VII razreda.
Klikni za još

29. novembar 2017

Emisija emitovana na RTS o školskom sportu

Klikni za još

26. novembar 2017

Vršnjačka edukacija u više gradova

Tokom predhodnih nedelja mladi edukatori koji su prošli obuku iz vršnjačke edukacije o štetnosti dopinga, bili su aktivni i nastavili su da prenose znanje u svojim srednjim i osnovnim školama. Održana je serija predavanja po gradovima...
Klikni za još

17. novembar 2017

Održan je četvrti sastanak vršnjačke edukacije u Kragujevcu

Prilikom planiranja naših poseta odabran je datum 15. 11. kao idealan za našu četvrtu posetu Kragujevcu jer se tog dana odigravalo državno prvenstvo u plivanju za osnovne i sredenje škole. Mladi edukatori iz Kragujevca: Anita Vujičić, Jovana Jovanović, Nemanja Pendić, Tamara Kontić, Lazar Novićević, Lazar Srebrić i Nikola Lukić su sa zadovoljstvom prihvatili izazov izlaganja usvojenih znanja...
Klikni za još

14. novembar 2017

Održan je četvrti sastanak vršnjačke edukacije u Nišu

U srednjoj medicinskoj školi „Dr Milenko Hadžić” u Nišu dana 13. 11. 2017. godine održan je 4. sastanak vršnjačkih edukatora. Ovog puta sastanak su vodili mladi edukatori iz Niša. Tokom 30 minuta, mladi edukatori iz Niša prezentovali su svoja novousvojena znanja o prevenciji i štetnosti dopinga. Sastanku je prisustvovalo 19 novih maldih edukataora i 25 đaka ove škole...
Klikni za još

7. novembar 2017

Održan je treći sastanak vršnjačke edukacije u Nišu

U ponedeljak 6. 11. 2017. godine održan je treći sastanak u okviru vršnjačke edukacije „Prevencija dopinga u sportu”. Sastanku je prisustvovalo 15 učenika Srednje medicinske škole „Dr Milenko Hažić” koji su na ovom sastanku utvrđivali prezentaciju koju će predstaviti na sledećem sastanku koji je zkazan za 13. 11. 2017. godine na istom mestu. Od svojih mentora iz Beograda dobili su i detaljnije informacije o pojmovima koje će koristiti u prezentaciji.
Klikni za još

31. oktobar 2017

Održan je treći sastanak vršnjačke edukacije u Kragujevcu

​Dana 30. 10. 2017. godine u srednjoj medicinskoj školi „Sestre Ninković” u Kragujevcu održan je treći sastanak vršnjačke edukacije „Prevencija dopinga u sportu”. Sastanku je prisustvovalo 8 najmotivisanijih polaznika ove edukacije koji su na ovom sastanku uvežbavali završnu verziju prezentacije koju bi sledeće nedelje trebalo da prezentuju u svojoj školi. Polaznicima su podeljeni simbolični pokloni. Sledeći sastanak u Kragujevcu zakazan je za 15. 11. 2017. godine kada će mladi edukatori imati priliku da prezentuju ovu prezentaciju na Državnom školskom prvenstvu u plivanju.
Klikni za još

30. oktobar 2017

Novi mladi edukatori iz Novog Sada održali predavanje u svojoj školi

Snežana Virijević i Boris Tirkajla održali su predavanje o prevenciji dopinga u srednjoj medicinskoj školi „7. april”. Na predavanju je prisustvovalo četiri razreda, odnosno oko 100 učenika. Ovo je bilo prvo Snežanino i Borisovo predavanje, a časovi su bili skraćeni, što je predstavljalo vremensko ograničenje, ali su komentari nakon predavanja bili pozitivni, što znači da je predavanje bilo uspešno.
Klikni za još

27. oktobar 2017

Održan je drugi sastanak mladih edukatora u Kragujevcu

​26. 10. 2017. godine održan je drugi sastanak vršnjačke edukacije u Kragujevcu. Domaćini ovog sastanka, učenici iz Kragujevca, imali su već pripremljena pitanja za svoje mentore iz Beograda. Tokom sastanka zajedno su pogledali film o proceduri doping kontrole, upoznati su sa listom zabranjenih supstanci, kao i sa konceptom izuzeća za terapeutsku upotrebu. Sledeći sastanak u Srednjoj medicinskoj školi „Sestre Ninković” u Kragujevcu dogovoren je za 30. 10. 2017 godine a mladi edukatori bi do tada trebalo da odgovore na zadata pitanja vezana za doping u sportu.
Klikni za još

23. oktobar 2017

Održan je drugi sastanak mladih edukatora u Nišu

Drugi sastanak vršnjačkih edukatora u Nišu, održan je 20. 10. 2017. godine u Srednjoj medicinskoj školi „Milenko Hadzić”. Sastanku je prisustvovalo 17 mladih edukatora, ove škole, koji su pod mentorstvom starijih vršnjaka iz Beograda dobili prve instrukcije o izradi prezentacije koja će biti korišćena za edukaciju mladih u lokalnoj zajednici.
Klikni za još

20. oktobar 2017

Održan je prvi sastanak mladih edukatora u Kragujevcu

U okviru projekta „Prevencija dopinga u sportu” a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije održan je prvi sastanak vršnjačke edukacije u Kragujevcu. Prvi sastanak u Kragujevcu održan je 19. 10. 2017. godine, u Srednjoj medicinskoj školi „Sestre Ninković”. Projektu se priključilo 32 đaka ove škole. Oni su tokom ovog sastanka upoznati sa osnovnim pojmovima o dopingu, upoznati su sa listom zabranjenih supstanci a takođe je planirana i dalja dinamika edukacije. Sledeći sastanak u Kragujevcu zakazan je za 26. 10. 2017 godine u 13:00 h
Klikni za još

17. oktobar 2017

Održan je prvi sastanak mladih edukatora u Nišu

Dana 16. 10. 2017. godine u Srednjoj medicinskoj školi „Milenko Hadžić” u Nišu održan je prvi sastanak mladih eudkatora u okviru projekta vršnjačke edukacije prevencija dopinga u sportu a pod pokroviteljstvom Ministarstava omladine i sporta. Sastanku je prisustvovalo 17 novih maldih edukatora iz Niša.
Klikni za još

17. oktobar 2017

Svetsko juniorsko prvenstvo u sambou u Novom Sadu

Prošlog vikenda Novi Sad je bio prestonica juniorskog samboa. U ovom gradu od 13 do 15. oktobra održano je Svetsko juniorsko prvenstvo u sambou. Pvenstvu su prisustvovali mladi edukatori iz Beograda i njihove nove kolege iz Novog Sada dajući posebni doprinos u okviru WADA „Outreach” programa i kao čaperoni tokom tri dana takmičenja.
Klikni za još

11. oktobar 2017

Održan je treći sastanak mladih edukatora u Novom Sadu

U sredu, dana 11.10.2017 godine u Novom Sadu, održan je 3 sastanak vršnjačke edukacije o prevenciji dopinga u sportu. Na sastanku su edukatori upoznali nove edukatore sa listom zabranjenih supstanici kao i sa primerima zloupotrebe istih. Tokom ovog sastanka prezentovan je primer prezentacije o prevenciji dopinga. Sastanaku je prisustvovala Dr Marija Anđelković ADAS savetnik za RTG i TUE koja je ponudila odgovore na pomalo problematična pitanja o dopingu.
Klikni za još

9. oktobar 2017

Održan je drugi sastanak mladih edukatora u Novom Sadu

Dana 09.10.2017 godine odžan je drugi sastanak vršnjačke edukacije u srednjoj medicinskoj školi "7 april" u Novom Sadu. Sastanku je pristovovalo 16 učenika srednje medicinske škole "7-april" iz Novog Sada i 12 učenika srednje medicinske škole "Stevica Jovanović" iz Pančeva. Radi bolje kordinacije učeni su se podelili u tri grupe pa će svaka grupa sa svojim vršnjačkim edukatorom spremiti prezentaciju koju bi trebalo da prezentuju tokom četvrtog zajedničkog sastanka.
Klikni za još

5. oktobar 2017

Održan je prvi sastanak mladih edukatora u Novom Sadu

Održan je prvi sastanak mladih edukatora u Novom Sad u okviru nacionalnog programa MLADI SU ZAKON a pod okriljem Ministarstva omladine i sporta. Prvom sastanku u Srednjoj medicinskoj školi „7. april” u Novom Sadu prisustvovalo je 22 đaka ove škole kao i 10 đaka srednje medicinske škole „Stevica Jovanović” iz Pančeva. Đaci iz Pančeva obišli su kabinete i upoznali se sa svojim domaćinima. Predavanju su prisustvovali i đaci iz odeljenja koja prate nastavu na mađarskom i slovačkom jeziku sa idejom da svojim drugarima prenesu utiske i zainteresuju ih za projekat.
Klikni za još

14. septembar 2017

Održani prvi sastanci u okviru projekta vršnjačke edukacije

Članovi udruženja “Avantura” koji su uključeni u projekat “Vršnjačka edukacija u sprečavanju dopinga u sportu” održali su prve sastanke u okviru pripremne faze. Mladi edukatori iz pilot projekta proći će proces obuke kako bi postali instruktori po gradovima Srbije gde će predavati grupi od 20 dobrovoljaca koji žele da postanu vršnjači edukatori. Kao deo obuke, instruktori su u Beogradu oformili grupu od 10 novih mladih edukatora iz srednje medicinske škole Nadežda Petrović. Sa njima će oformiti tačan model predavanja i programa za eduaciju u Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu. Svim sastancima je prisustvovala dr Marija Anđelović ispred Antidoping agencije koja je partner u ovom projektu.
Klikni za još

1. avgust 2017

Udruženje „Avantura” deo nacionalnog programa MLADI SU ZAKON

Nacionalni program MLADI SU ZAKON pod okriljem Ministarstva omladine i sporta podsitče volontiranje mladih kroz lokalne omladinske volonterske projekte i nacionalne/međunarodne volonterske kampove. Udruženje „Avantura” je u okviru ovog programa dobilo sprovođenje projekta „Vršnjačka edukacija u sprečavanju dopinga u sportu”. Pilot projekat sproveden tokom 2016. godine sproveden je u 12 škola u Beogradu pred više od 3.000 učenika i u 8 škola u Kruševcu pred oko 4000 učenika. Pored klasičnih gimnazija i srednjih škola vršnjački edukatori/instruktori su predavali u sportskim školama odnosno gimanzijama, kao i na policijskoj akademiji u Beogradu. Pilot projektom identifikovani su najbolji edukatori koji predstavljaju instruktore vršnjačkih edukatora u ovom programu.
Klikni za još

24. jun 2016

Sastanak sa mladim edukatorima u klubu „Avantura”

Dr Aleksandar Stamenković, član kluba „Avantura” i asistent na projektu vršnjačke edukacije je na poziv učenika Medicinske škole sa domom učenika „Sestre Ninković” – Kragujevac koji su tokom maja meseca 2016. godine slušali predavanja edukatora ADAS iz oblasti vršnjačke antidoping edukacije, kao i direktorke te škole, prisustvovao prvom predavanju koje su mladi antidoping edukatori održali svojim vršnjacima, takođe učenicima te škole.
Klikni za još

17. jun 2016

Vršnjačka edukacija u Kragujevcu

Dr Aleksandar Stamenković, član kluba „Avantura” i asistent na projektu vršnjačke edukacije je na poziv učenika Medicinske škole sa domom učenika „Sestre Ninković” – Kragujevac koji su tokom maja meseca 2016. godine slušali predavanja edukatora ADAS iz oblasti vršnjačke antidoping edukacije, kao i direktorke te škole, prisustvovao prvom predavanju koje su mladi antidoping edukatori održali svojim vršnjacima, takođe učenicima te škole.
Klikni za još

6. maj 2016

Održano prvo predavanje u okviru programa vršnjačke edukacije

Danas je u srednjoj medicinskoj školi „Nadežda Petrović” održano predavanje na 5 školskih časova za ukupno oko 200 đaka iz svih razreda druge godine. Predavanja su po prvi put držali đaci u okviru projekta vršnjačke edukacije – njih jedanaestoro koliko je ADAS obučila na prvom nivou ovog projekta. Svim predavanjima je prisustvovala dr Marija Anđelković kao podrška mladim edukatorima na prvim predavanjima koje su oni odlično održali i uspeli da zainteresuju svoje vršnjake kojima je tema bila izuzetno zanimljiva. Štetnost steroida je najviše zanimala srednjoškolce koji su pažljivo slušali i postavljali pitanja.
Klikni za još

25. februar 2016

Pokrenut program vršnjačke edukacije o borbi protiv dopinga

Antidoping agencija Republike Srbije danas (25. februara) započela je program vršnjačke edukacije o borbi protiv dopinga u prostorijama kluba „Avantura”. Inicijator projekta je dr Snežana Rajačić iz Medicinske škole „Nadežda Petrović” u Zemunu, a ADAS je odmah prepoznao značaj i prihvatio saradnju. Učenici ove škole kojima dr Rajačić predaje nekoliko stručnih predmeta, više puta su dobrovoljno birali doping kao temu izbornih predavanja i time pokazali interesovanje za ovu oblast. Pošto je dr Rajačić dugogodišnji saradnik ADAS, došla je na ideju da pokrenemo vršnjačku edukaciju.
Klikni za još

11. april 2012

22 april - 26 maj 2012 Antidoping borba Pansporta i ADAS-a

Po prvi put ovaj skup će se održati baš na dan Beogradskog maratona - 22. aprila, dok će se drugi održati 26. maja 2012. godine. Na seminaru će govoriti predstavnici ADAS-a i direktor Pansporta - Geza Kurai. Teme će biti vezane za aktuelne probleme u dopingu i suplementaciji, sa akcentom na najčešće zablude koje postoje u vezi sa tim kod vrhunskih sportista i rekreativaca.
Klikni za još

9. april 2012

Promocija knjige „Inspirisani trenutkom“

Pozivamo Vas na promociju knjige Inspirisani trenutkom (Put za Everest bazni kamp) autora Denisa Ibišbegovića, Zorana Vesića i Nenada Dikića, koja će se održati u utorak 17. aprila 2012. godine u 19 časova u Domu omladine, Makedonska 22 u Beogradu, u sali Amerikana na 1. spratu.

Promociju će voditi naš poznati glumac Dejan Matić Mata, a pored autora govoriće predsednik Planinarskog saveza Srbije Boris Mićić i planinar iz SAD i lektor za engleski jezik Metju Palmer.

Na promociji ćete moći da obezbedite svoj primerak knjige, uz dobrovoljni prilog za rekonstrukciju ambulante u Domu za decu ometenu u razvoju „Sremčica“.
Klikni za još


7. april 2012

Preporuka Avanture – Maldivi

Avantura ima zadovoljstvo da Vam preporuči putovanje na Maldive u organizaciji ronilačkog kluba Sebastijan.
Klikni za još

6. april 2012

Prvi kurs Praktične sportske ishrane

Prvi kurs Praktične sportske ishrane akreditovan od Zdravstvenog saveta Srbije i pod pokroviteljstvom Lekarske komore Srbije održan je u novom edukacinom centru Udruženja za medicinu sporta Srbije.
Klikni za još

25. mart 2012

Vrhunski sportisti svakog petka u Avanturi

U periodu od aprila do jula ove godine, u prostorijama Avanture a u organizaciji Udruženja za medicinu sporta (UMSS) i Antidoping agencije republike Srbije (ADAS), edukovaće se najbolji sportisti ove zemlje koji su ujedno i stipendisti Ministarstva omladine i sporta.
Klikni za još

3. mart 2012

Izložba podvodnih fotografija Zorana Rubinjonija

Verovatno je samo mesto rođenja odredilo Rubijevu ljubav prema Mediteranu, moru i ronjenju. Od 1970 počinje aktivno da roni u klubu podvodnih aktivnosti URS. Instruktor je ronjenja. Počinje da snima pod vodom sa primitivnom tehnikom 1970 godine. Najviše je snimao na Jadranskom moru, a kasnije i sredozemni deo Turske i Egipat Crveno More
Klikni za još
ADAS