Početna strana

„Avantura“ je stvorena za sve vas koje zanima šta je ispod površine vode, ili iza onog brda, koji volite pogled sa visine, pogled u dubinu, kojima su stalno putovanja na umu, mirisi i ukusi dalekih mesta, čvrsta prijateljstva... za vas koji u sebi nosite uzbuđenje koje osećate čak i dok čitate ove redove. „Avantura“ nije zamena za vaše ronilačke, planinarske, kajakaške i druge klubove i udruženja. U „Avanturu“ su dobrodošli svi članovi svih klubova. „Avantura“ nudi novi prostor za druženje, razmenu iskustava i novih ideja, za predavanja i izložbe, za sve što naše aktivnosti može da obogati i učini zdravijim i lepšim. „Avantura“ je projekat Udruženja za medicinu sporta Srbije. „Avantura“ je ono što je nedostajalo u pauzi između raznih avantura.

Ko smo mi

"Avantura" nije ni klub niti pripada određenom sportu. To je pre svega "prostor" u kome se svi oni koji avanturu doživljavaju kao najuzbudljiviji deo svoga života razmenjuju svoja iskustva. Zamišljena je kao mesto gde će članovi moći da prikažu svoje fotografije, prezentacije, knjige, ali i da razmene iskustva u pripremu sledećih putovanja. Pored nekoliko izložbi godišnje, u "Avanturi" će biti organizovana predavanja svih onih koji imaju šta da kažu.

Nalazi se u srcu Beograda, u ulici Kralja Milana, na oko 100 metara udaljen od trga Slavija. Raspolaže namenski projektovanim i uređenim prostorom površine 90 m². Pored osnovne namene vezane za potrebe Udruženja, usluge kluba na raspolaganju su pre svega sportskim savezima, organizacijama, društvima i klubovima, ali i organizacijama i pojedincima u drugim oblastima delatnosti. Uslov je članska karta koja se stiče učlanjenjem u klub. Učlanjenje je besplatno. Klub je otvoren svakog radnog dana i subotom od 13 do 21 čas.

Klub nudi svoje prostorije i usluge za organizovanje:

  • Izložbi
  • Seminara
  • Godišnjih skupština
  • Sastanaka sportskih udruženja
  • Sastanaka raznih stručnih udruženja
  • Promocija
  • Projekcija edukativnih i promotivnih filmova
  • Neformalnih okupljanja članova Kluba

Prostorije kluba obuhvataju: jednu salu za skupove do 50 učesnika, manju prostoriju za sastanke do 10 učesnika, bife i sanitarne prostorije. Klub raspolaže video bimom, dijaprojektorom i internet konekcijom. Dobro je osvetljen i opremljen kvalitetnim nameštajem koji se može rasporediti prema potrebama korisnika. Bife je snabdeven standardnim izborom bezalkoholnih pića po promotivnim cenama. Korisnicima je na raspolaganju osoblje kluba zaduženo za rukovanje tehničkim uređajima, zakazivanje i utvrđivanje rasporeda manifestacija, izdavanje članskih karata i rad u bifeu.

ADAS